Bierkaart

Op dit moment bieden wij een keuze uit 44 (speciaal)bieren:

Becks    Alcohol: 5.0 %
Becks bier heeft een pure, frisse en krachtige smaak. Het is het meest geëxporteerde bier van Duitsland.
www.becks.de

Belle-Vue Kriek    Alcohol: 5.2 %
Een fruitbier op basis van lambics. Het is een dorstlessend bier van spontane gisting met toevoeging van krieken.


Bolten Alt    Alcohol: 4.9 %Cornet Oaked    Alcohol: 8.5 % - van de tap
Cornet is een zwaar blond Belgisch bier met een zeer subtiele, eigenzinnige en geraffineerde houtsmaak en een velouté mondgevoel dat een op eik gerijpte wijn evenaart. Het volmondige bier met eiktoets houdt de balans tussen de fruitigheid van de gist en de vanillezoetheid van het hout. De afdronk is verwarmend, lang met een zachte bitterheid. Bier van hoge gisting met nagisting in de fles.


Corona Extra    Alcohol: 4.6 %
Corona is een Mexicaans biermerk van brouwerij Grupo Modelo (eigendom van AB InBev). Bij de productie van Corona wordt relatief weinig gerst gebruikt. Een groot deel van de storting bestaat uit goedkopere alternatieven als maïs en rijst die bij vergisting wel alcohol vormen maar minder smaak leveren. Ook hop wordt slechts zeer beperkt gebruikt. Het bier heeft daardoor een neutrale smaak, iets wat vaak wordt gecompenseerd door het te serveren met een stukje citroen of limoen in de flessenhals.
www.corona.com

Diebels Alt    Alcohol: 4.9 %
Altbier of kortweg Alt is een bier van bovengisting. Het wordt gebrouwen in een stijl die zijn oorsprong in Düsseldorf en omgeving vindt en het bier wordt dan ook vaak met Düsseldorf geassocieerd.
www.diebels.be

Duvel    Alcohol: 8.5 %
Belgisch blond speciaalbier. Het heeft een hoge gisting en wordt nog eens hergist op fles.
www.duvel.be

Guinness    Alcohol: 4.3 %
Het beroemde bier uit Ierland
www.guinness.com

Hertog Jan Dubbel    Alcohol: 7.3 %
Alleen in kruik van een halve liter verkrijgbaar.
www.hertogjan.nl

Hertog Jan Grand Prestige    Alcohol: 10.0 %
Grand Prestige is de trots van de Hertog Jan Brouwerij. Je kunt het vergelijken met een mooie wijn; bewaar het een tijdje en het wordt er alleen maar mooier op. Het wordt niet voor niets ook wel gerstewijn genoemd. Deze bijnaam heeft het bier vanwege het hoge alcoholpercentage van 10% en de rijpe, volle smaak.
www.hertogjan.nl

Hertog Jan Karakter    Alcohol: 7.5 %
Dankzij de prestigemout heeft dit bier de kleur van fluweel en roodkoper. Fruitig van smaak met tintelende bittertonen.
www.hertogjan.nl

Hertog Jan Lentebock    Alcohol: 7.2 % - van de tap
Hertog Jan Lentebock was vroeger het laatste bier dat voor de traditionele zomerstop werd gebrouwen. Het kreeg een hoger alcoholpercentage mee, zodat het langer bewaard kon worden. Hertog Jan Lentebock is een goudgeel seizoensbier met een fruitige smaak en stevige afdronk.
www.hertogjan.nl

Hertog Jan Oerblond    Alcohol: 6.2 %
2 jaar geleden liet Hertog Jan het publiek van onder andere de Loco kiezen uit 2 bieren gebrouwen volgens een oud recept: X en Y. Men koos overtuigend voor X, en dat bier is inmiddels onder de naam Oerblond aan het assortiment toegevoegd. Het is een prettig tintelend bier, met aangename bitterheid die langzaam wegvloeit tijdens de afdronk.
www.hertogjan.nl

Hertog Jan pilsener    Alcohol: 5.0 % - van de tap
Het visitekaartje van Hertog Jan. Alleen de rijkste mout, de mooiste hop en kristalhelder natuurzuiver water uit de Eiffel zijn goed genoeg voor het brouwproces. Dankzij deze ingrediënten en natuurlijk de kunde van de brouwers krijgt het bier die prachtige gouden kleur en vormt het een mooie, volle schuimkraag.
www.hertogjan.nl

Hertog Jan Tripel    Alcohol: 8.5 %
Verkrijgbaar in een kruik van een halve liter, en ook van de tap!
www.hertogjan.nl

Hertog Jan Weizener    Alcohol: 5.7 % - van de tap
Een puur tarwebier met een robuust frisse smaak. Door het gebruik van gerstemout, tarwe, koriander en sinaasappelschillen krijgt het bier karaktervolle bittertonen, zoals dat zo mooi in de bierwereld wordt genoemd. Weizener heeft een diepgouden kleur door het gebruik van geroosterde mout. De nagisting zorgt voor een mooie lichte nevel in je glas.
www.hertogjan.nl

Hoegaarden Grand Cru    Alcohol: 8.5 %
De vorstelijke Grand Cru wordt gebrouwen met gerstemout en Hoegaardengist. Net als het witbier wordt hij op smaak gebracht met koriander en gedroogde sinaasappelschillen. Hij heeft een wazige gouden kleur, een uitgesproken fruitig aroma en een naar zoet neigende smaak. De Grand Cru is een meesterlijk en complex bier waarvan echte liefhebbers graag in alle rust genieten.
www.hoegaarden.be

Hoegaarden Rosé    Alcohol: 3.0 %
Natuurlijk zoet, met een aangenaam fruitig aroma en subtiele hints van kruiden en koriander. Rosée is ongefilterd, net zoals het witbier, waardoor het er troebel en levendig uitziet, met een verfijnde roze tot lichtoranje kleur. Het bevat minder alcohol en heeft een verfrissende, zachte smaak.
www.hoegaarden.be

Hoegaarden Witbier    Alcohol: 5.4 % - van de tap
Het bekende witbier met een aroma van sinaasappelschillen, koriander en specerijen. Zacht, licht en matig zoet en zuur, met een subtiel gekruide citrussmaak.
www.hoegaarden.be

Jopen Lentebier    Alcohol: 7.0 % - van de tap
Als het voorjaar in aantocht is, is het tijd voor Jopen Lentebier. Een bovengistend blondje met een ruime dosis Amerikaanse hop en een flinke hand korianderzaad. Deze ingrediënten geven het bier een forse fruitige bitterheid. Een smakelijke kruising. Jopen Lentebier is geen meibok, want die zijn ondergistend en hebben dikwijls een plakkerig mondgevoel. Geniet met Jopen Lentebier optimaal van de mooie voorjaarsdagen.


Jupiler N.A.    Alcohol: 0.5 %
Jupiler N.A is de alcoholvrije variant van Jupiler. Met een alcoholgehalte van 0,5% is Jupiler N.A een verfrissende dorstlesser, gebrouwen met eenzelfde toewijding en vakmanschap als Jupiler. Daarnaast heeft Jupiler N.A ook de fijne smaak en goudblonde kleur die aan Jupiler zijn vertrouwd karakter geven.
www.jupiler.be

Jupiler pils    Alcohol: 5.2 % - van de tap
Goudblond bier met een toegankelijk, fris karakter en een rijke moutsmaak. Gemaakt van water, mout, hop en maïs.
www.jupiler.nl

Karmeliet Tripel    Alcohol: 8.4 %
Favoriet van Joris.
www.bestbelgianspecialbeers.be

La Chouffe    Alcohol: 8.0 %
een ongefilterd blond bier, zowel hergist op vat als op fles. Het is een aangenaam fruitig bier, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak.
www.achouffe.be/nl

La Trappe Dubbel    Alcohol: 7.0 %
La Trappe Dubbel heeft een diepe, bruine kleur en een mooi, beige schuim. Door het gebruik van karamelmout ontstaat een zacht aromatisch, karamelachtig karakter. De smaak is volmoutig en een tikkeltje zoet. La Trappe Dubbel gist na op de fles en is zacht om te drinken, maar toch met ‘body’ en een volle smaak.
www.latrappe.nl

La Trappe Isid'or    Alcohol: 7.5 %
Vernoemd naar broeder Isidorus, de eerste brouwer van abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Voor het eerst gebrouwen ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van de trappistenbrouwerij in 2009. Ongefilterd, lichtzoetig amberbier met een note van karamel, dat nagist op de fles en een volle zacht-bittere smaak en een fruitige afdronk heeft.
www.latrappe.nl

La Trappe Witte Trappist    Alcohol: 5.5 %

http://www.latrappetrappist.com/nl/trappistenbieren/la-trapp

Leffe Blond    Alcohol: 6.6 % - van de tap
Leffe is het bekendste Belgische abdijbier en leider in het abdijbiersegment. Leffe is een rijk en toegankelijk speciaalbier voor de echte fijnproever. Het is een droog, fruitig, licht kruidig bier, zeer vol en zacht van smaak.
www.leffe.be

Leffe Dubbel    Alcohol: 6.5 % - van de tap
Leffe Dubbel is iets bitterder dan Leffe Blond. De bitterheid wordt gecompenseerd door de aromatische zoetheid van de geroosterde gerst. De krachtige volheid wordt gecompleteerd door het rijke aroma van geroosterde karamel.
www.leffe.be

LeFort    Alcohol: 8.5 % - van de tap
LeFort is een complex, donker bier van 8,5° met zoete, fruitige en zachte toetsen. De bleke en geroosterde, donkere gerstemouten zorgen voor een perfect evenwicht. Reken daarbij nog het aroma van chocolade/karamel en de fruitigheid van de hoge gisting, en je proeft een donker bier met een volstrekt unieke smaak.


Maredsous Tripel    Alcohol: 10.0 %
Maredsous Tripel is een van de authentieke bieren van de benedictijner monniken van de abdij van Maredsous in België. Deze tripel wordt daar gedronken bij speciale gelegenheden. De Abdij is gevestigd in de Belgische Ardennen, ten zuiden van de stad Namen. In de abdij van Maredsous leven, bidden en werken 33 monikken volgens de regel van de Heilige Benedictus. Deze traditie stamt uit de 6e eeuw.
www.maredsous.be

Omer blond    Alcohol: 8.0 %
Een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles, gebrouwen volgens een traditioneel recept. OMER. dankt zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid aan de nauwkeurig uitgekozen grondstoffen, zoals de beste gerstemout uit de Loirestreek en drie aromatische hopsoorten.
www.omer.be

Orval    Alcohol: 6.2 %
een trappistenbier dat in de abdij Notre-Dame d Orval in de Belgische provincie Luxemburg wordt gebrouwen.
www.orval.be

Palm Hop Select    Alcohol: 6.0 %
Dit complexe maar gebalanceerde degustatiebier van hoge gisting, met een alcoholgehalte van 6%, is verrijkt met eigen hop uit Steenhuffel. Die zorgt voor het specifieke hoparoma, een perfecte aanvulling voor de banaanachtige fruitigheid en subtiele karameltoets die het bier zijn unieke smaak geven. De hergisting op fles verzekert een fijne pareling en uitstekende bewaring.
wwww.palmhopselect.be

Palm Speciale    Alcohol: 5.1 % - van de tap
Een welbekend en toegankelijk speciaalbier uit het Belgische Steenhuffel. Het is een kruidig, licht bitter, amberkleurig bier van hoge gisting gemaakt van gerstemout, verse hop, een (geheim) mengsel van kruiden.
www.palm.be

Somersby Apple Cider    Alcohol: 4.5 %
Appelcider. De dorstlesser. Ideaal voor op de warme zomeravond, we hebben deze cider in 2 varianten: Apple Cider en Blackberry
www.somersbycider.com

Somersby Blackberry    Alcohol: 4.5 %
Appelcider. De dorstlesser. Ideaal voor op de warme zomeravond, we hebben deze cider in 2 varianten: Apple Cider en Blackberry
www.somersbycider.com

Steenbrugge Abdij Bock    Alcohol: 6.5 %
Een bruin/robijnkleurig bockbier met een rondborstig karamelmoutkarakter en een fruitig, lichtgerookt gistingsaroma. In combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel ‘gruut’, met nadruk op kaneel, geeft het dit bockbier zijn heerlijke smaak. Bier van hoge gisting.
www.palm.be/nl/degoudenboom

Straffe Hendrik    Alcohol: 9.0 %
Een krachtig tripel bier met rijke toetsen van mout en hop van brouwerij de Halve Maan uit Brugge.
www.straffehendrik.be

Urthel Saisonnière    Alcohol: 6.0 %Urthel Samaranth    Alcohol: 11.5 %
Een echt authentiek degustatiebier naar aloude Vlaamse brouwtraditie. Een donker speciaalbier van 11.5% met subtiel zacht-zoete smaak, rijke geuren van gedroogde vruchten en een verfijnde bitterheid met een vleugje chocola in de afdronk. Een bier dat uitstekend past bij heerlijk wild of stevige kaas. Voor warmte op de koele avonden of koude dag
www.urthel.be

Vedett Ipa    Alcohol: 5.5 %
De Vedett IPA is een IPA geworden voor de bierdrinker die nog niet helemaal bekend is met deze biersoort. Prima citra smaak en niet te bitter.
IPA, India Pale Ale, afgekort I.P.A., is een biersoort binnen de categorie Pale Ale. De IPA werd voor het eerst gebrouwen in Engeland in de 19e eeuw en was o.a. bestemd voor de overzeese kolonien in het Oosten: India. Omdat de tocht over zee ruim 5-6 maanden duurde, gingen de gewone Pale Ale's kapot door de tropische hitte. Maar door het toevoegen van extra hop aan het bier, hop is een conserveringsmiddel, bleef de IPA goed. Naast het toevoegen van meer hop, zorgden ze er ook voor dat er meer alcohol in de IPA terecht kwam. Dit werkte ook conserverend voor de IPA. Door de extra hoptoevoeging had dat ook invloed op de smaak van het bier. Hij werd fruitig in de neus, en bitter in de afdronk.
www.vedett.be

Westmalle dubbel    Alcohol: 7.0 %
Dubbel van Westmalle is een donker, roodbruin trappistenbier met nagisting in de fles. De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een frisbittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en een lange, droge afdronk.
www.trappistwestmalle.be

Zomerparkfeest EXTRA    Alcohol: 5.5 %

www.zomerparkfeest.nl/extra

Binnenkort in de Loco:


Bekijk de hele agenda