Selecteer een pagina

De Locomotief

Over ons

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of wensen? Neem dan contact met ons op!

i

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan onze nieuwsfeed!

w

Agenda

Nieuwsgierig naar onze evenementen? Bekijk dan onze agenda!

Over ons

Café de Locomotief is gelegen aan de parade midden in het centrum. Op het terras kun je lekker van je afkijken. Het is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten voor of na het shoppen. Theater de Maaspoort en Poppodium zijn op nog geen 5 minuten loopafstand, hetzelfde geldt voor station Venlo.
De Loco zoals het in de volksmond ook wel wordt genoemd heeft de uitstraling van een oud bruin café, maar het is veel meer dan dat. Kom gauw eens langs en ontdek het zelf. Tot gauw bij Café de Locomotief!

Geschiedenis

Geen horeca-etablissement in Venlo is zo nauw met bier verweven als De Locomotief. Tot 1920 was op deze plek namelijk De Hoepel gevestigd, lange tijd veruit de voornaamste brouwerij in Noord-Limburg. In 1866 waren er vijf knechten in dienst. Naast traditioneel bier als Venloos Alt, werden al heel vroeg de zogenoemde ondergistende bieren gebrouwen. In 1911 zette brouwer Antoon de Rijk een advertentie in de krant dat hij voortaan pils en Münchner kon leveren. Dat een moderne aanpak niet werd geschuwd, weten we ook omdat De Hoepel het eerste Venlose bier in flessen leverde.Wegens gebrek aan brandstoffen en gerst werd de brouwerij in de Eerste Wereldoorlog stilgelegd.

In 1920 kocht Willem Bedaux het pand en opende er een rijwielhandel. Bedaux maakte op zijn gevel uitbundig reclame voor het oer-Hollandse fietsenmerk Locomotief. Op 31 augustus 1983 werd op deze plek een café geopend, met een naam die van dit fietsenmerk was afgeleid: Café Locomotive. Ongeveer 10 jaar later werd door een nieuwe eigenaar de naam veranderd in Locomotief. Sinds 2002 is het café in handen van Meyer Beheer; een bedrijf dat verschillende horeca-gelegenheden in diverse Nederlandse steden beheert.

Ervaar de sfeer zelf!

Wanneer kom jij naar Café de Locomotief?

Ervaar de sfeer zelf!

Wanneer kom jij naar Café de Locomotief?

Contact

Parade 2
5911 CC Venlo

E-mail: events@locomotief.nl

Openingstijden

Maandag 12:00 - 02:00
Dinsdag 12:00 - 02:00
Woensdag 12:00 - 02:00
Donderdag 12:00 - 02:00
Vrijdag 12:00 - 03:00
Zaterdag 10:00 - 03:00
Zondag 12:00 - 02:00

Informatie

Menu
Agenda
Nieuws

Ervaar de sfeer zelf!

Wanneer kom jij naar Café de Locomotief?

Ervaar de sfeer zelf!

Wanneer kom jij naar Café de Locomotief?